Monday, June 14, 2010

Afganistan Maden Cennetiymiş

Artık kovsanız da gitmem!


New York Times Gazetesi, Afganistan’da değeri 1 trilyon doları bulan bakır, demir, kobalt, altın gibi madenler keşfedildiğini yazdı.
New York Time Gazetesi bu gün yayınladığı haberde ABD Hükümeti'nin Afganistan'da 1 trilyon dolar değerinde el değmemiş maden rezervi bulduğunu yazdı.

ABD'li hükümet görevlilerinin verdiği bilgiye göre bölgede zengin bakır, demir, kobalt, altın gibi madenleri bulundu. ABD yetkililerine göre yeni bulununa rezervler ile Afganistan madencilik yönünde dünya üzerinde söz sahibi olacak. New York Times, Amerikalı yetkililerin bulunan maden rezervlerinin Afgan ekonomisini ve Afganistan’daki savaşı tamamen değiştirebilecegini söylediğini yazdı.

BU HABERİ OKURKEN BU NOKTADA SAVAŞ BİTECEKSE AMERİKA BURDAN AYRILIR HERHALDE DİYE ÇOCUKCA DÜŞÜNDÜM Bİ AN...VE HABERİN DEVAMINI OKUYUNCA ŞU SATIRLAR Bİ ANLIK SAFLIĞIMI DAĞITTI..



Bu konuda Pentagon’un Afganistan Maden Bakanlığına danışmanlık yapıyor. Madenleri bulan ekibin yöneticilerinden olan ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Brinkley, Maden bakanlığı bu işin üstesinden gelebilecek donanımda değil. Onlara hazır olmaları için yardımcı oluyoruz yorumunda bulundu.


 AYRICA

Konuya dair bir başka endişe ise Afganistan'ın güçlü bir endüstriye sahip olmayışı. Bölgede araştıma yapan uzmanlar çevresel korumaya dair öncesinden bir çalışma olmamasını tehdit unsuru olarak görüyorlar ve bölgede sosyal ve ekonomik gelişmeleri ne kadar destekleyeceği konusunda endişelerini dile getiriyorlar.


YANİ AMARİKA BURADAN ARTIK KOVSANIZ DA GİTMEZ...DAHA DOĞRUSU ORDAN KOVMAMANIZ İÇİN ELİNDEN GELEN TÜM GERGİNLİĞİ OLUŞTURUR VE SÖZDE BASTIRI..

HAA BİDE 

Afganistan’daki birliklerden de sorumlu ABD Merkezi Kuvvetler Komutanı Orgeneral David Petraus ise, Afganistan’ın maden potansiyelini ‘hayret verici’ olarak nitelendirdi.

GERÇEKTEN ÇOOOOKK ŞAŞIRDIK...AMA BUNLARI BİLMİYOR OLMANIZA ÇOK ŞAŞIRDIK


haberin tamamını okumak için http://finans.mynet.com/haber/AnaSayfaHaberler/14Haziran2010/O1276500739639/0/Artik-kovsaniz-da-gitmem-

No comments: